Bram Kool

PHOTOGRAPHY

Ik vond het fotograferen zo leuk dat ik besloot er gewoon meer tijd voor vrij te maken.

Wie?

Ik ben Bram Kool, 28 jaar en geboren in Schiedam. Ik ben grafisch vormgever bij ZPRESS Studio in Dordrecht en in mijn “vrije tijd” ben ik veel bezig met fotografie. Al vanaf jonge leeftijd wilde ik graag foto’s maken. Ik kreeg een fototoestel met toen nog een fotorolletje en maakte voornamelijk op vakantie overal foto’s van wat ik interessant vond. Op latere leeftijd kocht ik mijn eerste spiegel reflex camera waarna ik wat serieuzer begon te fotograferen. Pas sinds begin 2015 ben ik me serieus gaan verdiepen in het maken en nabewerken van foto’s. Ik vond het fotograferen zo leuk dat ik besloot er gewoon meer tijd voor vrij te maken. Beginnend in eigen stad Schiedam ben ik met name rond zonsondergang en ’s nachts gaan experimenteren om deze mooie historische stad vast te leggen. Inmiddels plan ik regelmatig momenten in dat ik een mooie plek of stad wil bezoeken om een avond foto’s te gaan maken.

Wat

Ik hou mij voornamelijk bezig met stads & landschap fotografie. Op aanvraag doe ik ook projecten als product fotografie of evenementen

Landschappen

Nederland heeft een prachtige diversiteit aan natuur landschappen, oude/historische- en moderne steden, cultureel erfgoed als kerken, vuurtorens, molens en veel meer. Ik probeer deze prachtige dingen vast te leggen op foto wanneer het licht om het object op z’n mooist is. Vaak rond zonsopkomst of zonsondergang. Op die manier probeer ik een zo sfeervol mogelijke foto neer te zetten.

Producten

Op aanvraag doe ik ook projecten voor bedrijven. Dit kan een serie product foto’s zijn voor een webshop of een bedrijfsreportage voor bijvoorbeeld een website.

Evenementen

Fotograferen tijdens evenementen is altijd leuk om te doen. De focus ligt op de performers dus jij valt als fotograaf minder op. Zo kan je bijna onopgemerkt te werk gaan en zo veel mogelijk expressie vastleggen